Vladimir Putin. Nu, nu-i reclama la sticle.

Vladimir Putin. Nu, nu-i reclama la sticle.

Nu stiu daca sa ii zic schimbare de atitudine… poate e doar o completare a atitudinii precedente fata de criza siriana. Ori poate e mai mult decat vedem noi, muritorii de rand.

Rusia – adica Vladimir Putin – nu exclude o cadere de acord in ceea ce priveste lansarea de operatii militare impotriva regimului de la Damasc, daca se dovedeste ca responsabilitatea atacului cu armament chimic cade pe umerii viitorului foarte executat presedinte Bashar al-Assad.

Putin a precizat intr-un interviu recent ca toata treaba asta ar trebui sa se intample numai cu acordul Organizatiei Natiunilor Unite.

Acelasi purtator de ochelari anti-soare a declarat pentru Associated Press si Canal 1 – postul de televiziune de stat din Rusia – ca nu exista inca informatii exacte cu privire la ceea ce s-a intamplat in Siria, nici macar daca s-au folosit arme chimice sau nu:

“It’s still not clear whether chemical weapons or simply some kind of harmful chemical substances were used,” Putin said. He stressed it was necessary to await the conclusions of the UN inspection team that was sent to Syria at the end of last month to investigate the sites of alleged chemical weapons attacks.

Presedintele Rusiei a descris inregistrarile video cu copiii sirieni ucisi de catre atacul cu arme chimice ca fiind oribile, insa a mai spus si ca filmarile nu furnizeaza vreun raspuns la intrebarile sale legate de cine a fost responsabil.

Putin a afirmat ca filmarile ar putea fi produse de catre militanti cu legaturi al-Qaeda “which has always been noted for its brutality.”

Baiat destept nea’ Vladimir asta.

Baiatul destept a mai zis si ca daca analizele ONU vor scoate la iveala dovezi clare ca guvernul sirian este responsabil pentru atacul cu arme chimice Rusia “would be ready to act in the most decisive and serious manner”, adaugand ca o actiune militara impotriva Damascului poate fi executata in urma unei decizii a Consiliului de Securitate al ONU.

Adica si cu acordul Rusiei. Smecher.

“Any other methods to justify use of force against an independent and sovereign state are unacceptable, and can only be qualified as aggression,”

Putin a confirmat ca Rusia a furnizat Siriei componente pentru rachetele sol-aer S-300, dar livrarile au fost suspendate.

“If we see that they [Syria] are taking some steps related to the violation of existing international standards, then we’ll consider how to act in the future, including supplying sensitive weapons in certain regions of the world,”

Emotionant.

Sursa: RIA Novosti

 

– Iulian Iamandi –