Promo

Promo: Reactii, vizite si declaratii: Dobritoiu in Bulgaria, dar si F-16 & co.

Ministrul Corneliu Dobriţoiu depune o coroană de flori la Monumentul Eroului Necunoscut din Sofia

Referindu-se la programul de înzestrare a Forţelor Aeriene Române cu avionul multirol, ministrul Dobriţoiu a precizat că “opţiunea strategică a României vizează achiziţia avionului multirol de generaţia a V-a şi asigurarea tranziţiei cu un avion de generaţia a IV-a, cu costuri minime.

În calitatea mea de ministru al apărării naţionale, eu am emis o ipoteză în spaţiul public, pentru a genera o dezbatere în legătură cu aviaţia de luptă românească, având în vedere realităţile financiare, marcate de criza economică. Opţiunea pentru avionul de generaţia a V-a ţine de un orizont mai îndepărtat, când şi realităţile fiscal-bugetare ne vor permite acest lucru. Condiţiile actuale ne impun o abordare pragmatică, în care să găsim soluţii inteligente pentru o tranziţie la cele mai mici costuri cu putinţă, astfel încât să putem întrebuinţa elementele de infrastructură de aerodrom destinate operării celor două tipuri de avioane, precum şi a programului unic de înarmare.

Generalul-locotenent Fănică Cârnu, şi omologul său bulgar, generalul-maior Constantin Veselinov Popov, semnează acordul tehnic

Despre declaraţiile ministrului Dobriţoiu şi acordul semnat de generalul Cârnu, puteţi citit pe ramura portalului  nostru dedicată Armatei Române, unde vă aşteptăm şi cu comentarii sub postare. Desigur, cu un click aici.

– Resboiu –

———————————————————

Link-uri utile:

Revista Resboiu; Forumul Resboiu; Pagina de gardă a portalului; Ramura dedicată Armatei Române; Ramura dedicată spaţiului; Ramura dedicată dronelor.

 

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: