Sediul ISU Prahova

[…] Acea unitate de pompieri mi-a rămas până în ziua de azi în suflet şi despre ea voi scrie acum, cu ocazia zilei lor, a pompierilor.

Azi se numeşte “Şerban Cantacuzino” şi tot pe strada ‘’Rudului’’ în Ploieşti a rămas, tot vis-à-vis de Biserica “Sf. Ecaterina” unde a fost botezat tatăl meu şi unde mai toţi din neamul său au fost creştinaţi, cununaţi ori… petrecuţi dincolo, deci vă daţi seama ce alăturare interesantă între aceste instituţii care, lânga ele, gard în gard cu biserica, mai au spitalul “Schuller”de aproape 200 de ani şi peste drum de biserică şi unitate ( fiind o intersecţie locul acesta minunat ), o nelipsită… cârciumă, “Zorile” pe numele său glorios, azi un amărât magazin de vopseluri şi de altele. […]

Primul episod din reportajul realizat de către membrii redacţiei Resboiu participanţi la ceremonia organizată de ISU Prahova de Ziua Pompierilor, poate fi citit pe subdomeniul portalului nostru dedicat Armatei Române, cu un click aici.

Ţineţi aproape, se lucrează şi la film.

– Nemotoujours –

———————————————————

Link-uri utile:

Revista Resboiu; Forumul Resboiu; Pagina de gardă a portalului; Ramura dedicată Armatei Române; Ramura dedicată spaţiului; Ramura dedicată dronelor.