Astăzi, de Ziua Pompierilor, colegii noştri Nemotoujours şi LuneBleue, împreună cu prietenul şi amfitrionul nostru, domnul Constantin Şerban Cantacuzino, au vizitat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Şerban Cantacuzino” Prahova.

Aşa cum v-am obişnuit, vom publica o serie de materiale foto şi video de la evenimente, aducându-i pe portalul nostru pe aceşti oameni deosebiţi despre care niciodată nu trebuie să uităm că pe lângă riscurile la care se supun în fiecare zi pentru binele nostru, au luptat cu armele în mîini şi s-au sacrificat ca militari, atunci, pe 13 Septembrie 1848.

Pentru noi, pompierii români reprezintă enorm. Din păcate, ca şi alte categorii de militari, şi aceştia suferă de neajunsuri şi nu se bucură de respectul cuvenit.

Ar trebui să îi apreciem mai mult. Dincolo de greua meserie pe care şi-au ales-o, ei sunt şi vor rămâne militari-combatanţi prin sângele vărsat în luptă de înaintaşii lor. Purtători de drept ai armelor, au rămas eroi peste timp salvând vieţi şi bunuri. Dar, întorcându-ne la istoria armei pompierilor, să ne întrebăm: oare câte ţări se pot mândri cu asemenea fapte de vitejie săvârşite de proprii luptători cu focul?

Articolul complet poate fi citit pe ramura portalului nostru dedicată Armatei Române, cu un click aici.

– Resboiu –

———————————————————

Link-uri utile:

Revista Resboiu; Forumul Resboiu; Pagina de gardă a portalului; Ramura dedicată Armatei Române; Ramura dedicată spaţiului; Ramura dedicată dronelor.