Envisat

Astăzi avem două noi articole proaspete de pe ramura Space:

ESA a pierdut legătura cu Envisat

Tocmai ce pomenisem Envisat într-unul dintre articolele de la începutul acestei secțiuni, că iată – Envisat are probleme. Agenția Spațială Europeană a pierdut legătura cu acest satelit de câteva zile, iar aceasta încă nu a putut fi restabilită. Problemele au fost descoperite pe 8 aprilie, atunci când Envisat nu a stabilit, așa cum era programat, contactul cu stația terestră de la Kiruna, Suedia.

Pentru continuarea acestui articol de pe ramura de “Space” a portalului nostru și mai multe informații despre Envisat, click aici.

JAXA și radioactivitatea

Nu ar trebui să fie de mirare asocierea de cuvinte JAXA și radioactivitate, nu după tragedia de la Fukushima – tragedie ale cărei dimensiuni încă sunt neclare; în același timp JAXA demonstrează, dacă mai era cazul, că explorarea spațiului poate și are o importanță clară pentru noi, cei de pe Terra.

Pentru continuarea acestui articol de pe ramura de “Space” a portalului nostru și mai multe informații despre o nouă tehnologie ce-i va ajuta pe japonezi să gestioneze problema Fukushima, click aici.