T-80, aflat pe lista neagra

Conform Ria Novosti, un amplu program de retragere a vehiculelor blindate depasite sau necompetitive a fost demarat de Moscova inca de anul trecut.

“From 2011 onward, in accordance with a government decree the Defense Ministry has begun taking outdated automobiles and armored vehicles out of service and getting rid of them,” a declarat reporterilor generalul maior Alexander Shevchenko. Planul se refera, printre altele la casarea tancurilor T-55, T-64 si T-80, precum si la camioane uzate fizic si moral.

Vestea buna pentru industria rusa de profil este ca acelasi general Alexander Shevchenko, din scaunul lui caldut se sef la Directoratul Tancuri si Automotive in Ministerului Rus al Apararii, a declarat astazi ca Proiectul Armata indeplineste specificatiile tehnice impuse de militari prin caietul de sarcini si ca avanseaza conform planificarii. Dinspre fabricantul Uralvagonzavod se zvonea luna trecuta ca lucrarile la proiect sunt destul de avansate si ca, la inceputul lui 2013, prototipul ar trebui sa fie gata pentru teste.

Conform generalului Yuri Kovalenko, fostul comandant al Directoratului Tancuri si Automotive, armata rusa va primi un nou sistem de lupta  cu performante si caracteristici net superioare fata de generatia actuala…

Un fel de nemaivazut, nemaintalnit, nemaipomenit… Mda; asteptam si vedem…

Sursa:
Lenta