F-16 Falcon la BSDA 2012

F-16 Falcon la BSDA 2012

Zilele trecute, CEO Lockheed Martin, Robert Stevens a declarat că producţia de avioane F-16 Falcon merge mai departe, finalul fiind unul îndepărtat.

“We’ve been having that conversation for over a decade,”

“We’ll have that conversation for over a decade.”

Anul trecut, ultimul avion F-16 programat să iasă pe porţile fabricii din Fort Worth, Texas, era programat pentru mijlocul anului 2013. Asta, desigur, dacă nu aveau să urmeze comenzi noi pentru export.

Între timp, Lockheed Martin a trecut la fabricarea de avioane F-16 pentru Egipt, Oman şi Irak. Destule pentru a ţine linia de producţie în activitate până cel puţin în luna Ianuarie a anului 2016, a comunicat purtătorul de cuvânt al companiei, Joseph LaMarca.

Mai mult de 4500 avioane F-16 au fost livrate către 26 ţări, de la începutul producţiei, din anul 1975.

Stevens a declarat că se aşteaptă şi în viitor la comenzi pentru F-16, chiar dacă acum o parte dintre vechii clienţi se pregătesc să facă trecerea pe avioanele stealth F-35 Joint Strike Fighter, a căror producţie este la început de drum.

“We’ll certainly have a line in position to satisfy that demand,”

Un însemnat potenţial client este Taiwanul, care doreşte de ani de zile nu mai puţin de 66 avioane noi F-16C/D.

Despre această posibiă comandă, Sampson Li, directorul misiunii militare a Taipei Economic and Cultural Representative Office din Washington, a spus că în prezent, când programul de modernizare a avioanelor F-16 A/B din care ţara sa deţine 145 de bucăţi, este necesară o reevaluare din partea ambelor părţi.

În Decembrie, administraţia Obama a transmis Congresului intenţia de a vinde Irakului o a doua tranşă de 18 avioane F-16.

De achiziţia de F-16 sunt interesate şi alte ţări, cum ar fi România şi Bulgaria, care studiază atât posibilitatea de a cumpăra avioane la mâna a doua, cât şi pe cea  de a comanda avioane noi – a mai adăugat purtătorul de cuvânt al Lockheed Martin.

Sursa: AviationWeek