F-16D la BSDA 2008, Static Display

F-16D la BSDA 2008, Static Display

Un avion F-16 Fighting Falcon aparţinând US 31st Fighter Wing de la Baza Aeriană Aviano, Italia, a dispărut în cadrul unui zbor de antrenament deasupra Mării Adriatice.

Baza Aeriană a pierdut contactul cu avionul la ora 20.oo locală (21.oo GMT), Luni, la scurt timp după ce pilotul a raportat o defecţiune.

În acest moment se desfăşoară o operaţiune de căutare care implică avioane americane de la Aviano, precum şi unităţi de aviaţie şi ale Gărzii de Coastă italiene.

Avionul nu transporta armament.

Sursa: RIA Novosti

Conform site-ului românesc Aviaţia Magazin, un avion F-16B portughez s-a prăbuşit zilele trecute în timp ce efectua aterizarea, la Baza Aeriană Monte Real. Se pare că a fost o problemă la trenul de aterizare. Avionul nu era dintre cele oferite spre vânzare de către Portugalia, fiind mai nou şi chiar în curs de modernizare.

Aceeaşi sursă ne aduce la cunoştinţă că la începutul acestui an un avion israelian F-16D Block 30 a ieşit de pe pistă la Baza Aeriană Ramat David, după ce i-a cedat trenul de aterizare.

În cadrul aceluiaşi articol mai sunt menţionate alte două accidente cu F-16 israeliene, tot din cauza cedării trenului de aterizare, în Decembrie 2012 şi în 2005 (de data aceasta avionul s-a dat peste cap în urma cedării trenului de aterizare).

 

– Iulian Iamandi –