Firma de apărare şi securitate Saab a livrat, împreună cu partenerul său kuweitian Bader Sultan & Bros, primul centru integrat naţional CRBN din lume, care este acum operaţional în Kuweit. Centrul CRBN este o nouă soluţie inovatoare a Saab. Este primul centru care acoperă o ţară întreagă, cu senzori şi unităţi CRBN fixe şi mobile, oferind de asemenea o capabilitate unică de antranament simulat.

Kuwait

Kuwait

Pe parcursul anului 2015, Saab a livrat un sistem AWR (Automatic Warning and Reporting – Avertizare şi Raportare Automată) pentru Garda Naţională a Kuweitului. AWR este o soluţie flexibilă, modulară, verificată pentru viitor, pentru detectarea, identificarea, avertizarea, monitorizarea şi raportarea pericolelor CRBN. Sistemul poate fi operat din locaţii fixe şi poate fi transportat de personal sau montat pe vehicule. El îi permite operatorului să ia decizii rapide şi potrivite pentru a limita efectele unui atrac CRBN, şi este o parte esenţială a centrului CRBN naţional.

Saab a găsit o soluţie de suport şi antrenament, printr-un parteneriat triunghiular de succes cu Bader Sultan & Bros şi Garda Naţională Kuweitiană, care a rezultat acum în centrul naţional CRBN.

„Acest centru CRBN din Kuweit ne consolidează poziţia ca furnizor de soluţii CRBN avansate. Capacitatea noastră de a juca rolul de prim contractor pentru această soluţie CRBN în premieră se bazează pe expertiza noastra profundă şi pe inovaţiile noastre în tehnologia CRBN. El derivă de asemenea din cunoaşterea noastră detaliată a C4I – sisteme de Comandă, Control, Comunicare, Computere, şi Intelligence (Spionaj) – precum şi a integrării de sisteme şi platforme”, spune Torsten Öhman, Şeful zonei de Business Suport şi Servicii a Saab.

„Garda Naţională din Kuweit se mândreşte să deschidă calea, dar şi să protejeze poporul kuweitian cu noua noastră capabilitate CRBN. Bader Sultan şi Saab au fost parteneri formidabili în crearea acestui sistem, care a dat viaţă viziunii noastre. Suntem nerăbdători să continuăm cu succes acest parteneriat, în extinderea şi suportul sistemului de-a lungul a multor ani în viitor”, spune Generalul Hashim Al-Refaae, Sub-Secretar al Gărzii Naţionale a Kuweitului.

Sursa: SAAB