Aviaţie

Prima transa de MiG-29M a ajuns in Algeria

Forțele Aeriene Algeriene au primit avioane MiG-29M și MiG-29M2 din Rusia. Acestea fac parte din prima tranșă de avioane de luptă MiG-29 contractate în anul 2019 cu Rosoboronexport.

MiG-29M2

MiG-29M2

Avioanele au fost livrate dezasamblate și acum sunt în proces de pregătire pentru primele zboruri la baza aeriană din Oran.

Noile MiG-29M și MiG-29M2 vor înlocui avioanele MiG-29S din dotarea Escadrilei 193. Avioanele sunt identice cu versiunea exportată către Egipt.

Rosoboronexport (partea a corporației de stat Rostec) a semnat două contracte cu Algeria pentru livrarea a două escadrile de avioane MiG-29M/MiG-29M2, respectiv Suhoi Su-30MKA, la salonul internațional MAKS-2019.

Rosobornexport a refuzat să comenteze în legătură cu informația apărută în presă.

Iulian Iamandi

1 Comment

  • Astia din Algeria chiar insista sa aiba duo-ul SU 30 si MIG 29 e drept in varianta M, eu tot ma intreb de ce le-ao trebui si MIG 29 M-urile sau cu ce i-au momit rusii tura asta dupa patania mai veche si mai ales de ce nu au ales MIG 35 daca tot voiau o platforma mai mica?
    Cred ca daca nu ii cunosti nu poti sa ii intelegi pe rusi cu rebotezatul aparatelor ca daca erau vestici le-ar fi spus Block X sau MK X in loc sa le tot schimbe numele la evolutiile din acelasi aparat.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: