Eurofighter cu rachete Meteor acrosate

O racheta MBDA Meteor a fost lansata cu succes de catre un Typhoon, in cadrul Future Enhancements Flight Test Programme. Racheta a fost ejectata de pe unul dintre punctele de acrosare de pe fuselajul posterior (la Typhoon acestea sunt semiconforme, pentru reducerea rezistentei la inaintare si a samnaturii radar a aeronavei). Motorul rachetei a fost aprins, concluziile acestui test urmand sa fie folosite la stabilirea anvelopei de lansare a armei.

Acest test a urmat testelor de separare executate de BAE Systems, ca partener in programul Eurofigter, desfasurandu-se in poligonul Aberporth, Tara Galilor, cu sprijinul integrat al QinetiQ si MBDA.

Dupa participarea la testele cu Meteor, Steve Long, pilot de incercare al BAE Systems pentru Typhoon a declarat: “Prin finalizarea testelor initiale de zbor cu Meteor, Typhoon a facut un important pas inainte in ceea ce priveste capabilitatile operationale. Ca pilot de vanatoare tot ce-ti poti dori e cea mai buna combinatie posibila de aeronava si arme avansate, care sa asigure indeplinirea misiunii si intoarcere la baza in bune conditii. Raza de actiune si performatele Meteorului indeplinesc aceste deziderate.”

Text si foto via MBDA

– Griffon236 –

Navighează în portal:

Resboiu Master; Armata Română; Forţe Speciale; Space; Revista Resboiu; Forumul Resboiu;