Crucisatorul Moskva, Project 1164

Crucisatorul Moskva, Project 1164

Interesele Rusiei în bazinul Mediteranei vor fi sprijinite de o grupare navală permanentă constituită din 5-6 nave, conform declarațiilor comandantului VMF, Amiralul Viktor Chirkov. Intr-un interviu pe postul de televiziune Zvezda, Chirkov a declarat că 5-6 nave trebuie să fie dislocate permanent în Mediterană controlul acestora urmând să fie asigurat de Comandamentul Mării Negre.

Gruparea navală va fi formată din crucișătoare, fregate și nave de sprijin logistic.

În urma succesului exercițiilor navale ale Flotei Ruse în Marea Mediterană, Sergei Shoigu, Ministrul rus al Apararii și-a exprimat convingerea că o asemenea întreprindere este perfect sustenabilă. Exercițiile navale la care face referire s-au desfășurat în Mediterană și Marea Neagră, reunind nave ale Flotei Nordului, Mării Baltice, Mării Negre și Pacificului, precum și avioane de bombardament strategic și unități de infanterie marină.

Soigu nu a precizat în ce interval de timp va deveni operațională această grupare, având în vedere faptul că trebuie creat un lanț logistic care să asigure aprovizionare și mentenanța acestei grupări.

Via
Interfax

– Marius Constantin –