Viktor Orban, controversatul prim ministru al Ungariei, a făcut din nou declarații în favoarea Moscovei afirmând că Occidentul este aproape de a trimite trupe în Ucraina.

Evident, presa rusească a preluat cu mare entuziasm declarațiile accestuia.

Într-o declarație făcută în direct la postul de radio magiar Kossuth, Viktor Orban a spus că țările vestice sunt foarte aproape de a deschide discuții serioase cu privire la trimiterea de trupe în Ucraina și că liderii țărilor occidentale au contractat o “febră militară” care îi forțează să trimită arme mai multe și mai periculoase Ucrainei, aceste acțiuni în particular fiind despre posibila furnizare de avioane de luptă Kievului – sisteme de armament considerate tabu.

Orban a adăugat că lumea nu a fost niciodată atât de aproape de un conflict local așa cum este cel din Donbass, conflict local care va deveni cauza unui război mondial.

Premierul maghiar a declarat anterior că țările membre ale Uniunii Europene sunt momentan într-o stare de echilibru pe tăișul care separă pacea de un răboi total cu Rusia.

În opinia sa, în prezent se desfășoară un război indirect cu Rusia pentru că țările occidentale furnizează Kievului arme din tipuri din ce în ce mai puternice și sunt foarte aproape de a trimite forțe de menținere a păcii în Ucraina.

Orban a evidențiat că de la începutul operației speciale a Rusiei în Ucraina și până în prezent, țările membre UE și NATO au trimis Kievului arme în valoare de peste șaizeci de milioane de dolari, devenind astfel parte a acestui conflict armat.

Încă de la începutul ostilităților în Ucraina, Ungaria s-a opus puternic impunerii de sancțiuni asupra achiziției de energie rusească și a furnizării de arme Ucrainei.

Viktor Orban a mai declarat că ministrul maghiar de externe acționează pentru securizarea regiunii Transcarpatia, care este populată dens cu etnici maghiari.

Eh? V-a plăcut de Orban al ungurilor?

Ați remarcat prin jur, în viața reală sau în mediul online, câți “patrioți” români pro-Rusia îl apreciază?

Și ați remarcat că aceștia sunt “suveraniști”, dau citate sau scrieri de-ale lui Cristoiu, Ghilezan, Tucă, Gușă, Puric, etc, plus postează cu icoane și teme religioase și că sunt anti valori ale democrației și vor pace în est prin renunțarea Ucrainei la rezistența împotriva invaziei rusești?

Ați remarcat, da? Ați remarca ce proști are țara. Ați remarcat cum îngit cu poftă propaganda rusă și se lasă manipulați ca în trecut, acceptând vinovați imaginari, iar acum repetă “actorașul” și “Soroș” și “laboratoare”, cum repetau acum trei decenii și ceva “teroriștii”.

Acțiunile Moscovei au fost desfășurate de-a lungul deceniilor, luându-i pe ăștia de cap, idioți utili sau foști “dumneavoastră”, cumpărând onoarea ălora importanți, plasând intrigi și jocuri, decredebilizând tot ce era serios, promovând lideri de galerii și penali cu mesaje care să prindă la masa de proști pregătită cu răbdare.

Ici-colo, Austria, Ungaria, au avut succes mai mult. Au reușit la nivel înalt cam ce au reșit în România la masa de broaște murdare care se cred transformabili în feți frumoși.

Iulian Iamandi