Ziua de dinaintea mult aşteptatului Bucharest Internatioal Air Show a debutat cu o conferinţă de presă în cadrul căreia au fost comunicate atât informaţii referitoare la activităţile pentru ziua în curs şi ziua spectacolului aerian, cât şi informaţii referitoare la anumite realizări.

Deschidere BIAS

George ROTARU-Directorul General al Aeroclubului României

Director General ROMAERO-Vasile BOICU

Vasile BOICU-Directorul General al ROMAERO S.A.

Directorul General al companiei ROMAERO, Vasile BOICU, a declarat:

,,Romaero a devenit partener tradiţional prin participarea la BIAS începând cu anul 2012 din momentul în care s-a realizat pe platforma comună Romaero şi Băneasa. Găzduim cu plăcere un eveniment care de la an la an s-a dovedit a fi de interes din ce în ce mai larg, dovadă fiind participarea din ce în ce mai mare a partenerilor internaţionali.

Chiar şi pe plan local, BIAS a devenit un eveniment care este aşteptat cu nerăbdare a publicului larg.

Participarea Romaero la acest eveniment nu se datorează numai vecinătăţii pe care o avem cu Aeroportul Băneasa cât şi datorită tradiţiei pe care o are Romaero în industria românească de aviaţie.

Romaero, cu o istorie de nouăzeci şi sase de ani, începând cu anul o mie nouă sute douăzeci, s-a remarcat ca un competitor şi dezvoltator al Industriei Aeronautice Româneşti, prin activităţile sale de fabricaţie aerostructuri, cât şi de întreţinere pentru avioane civile şi militare.

Susţinem şi participăm la toate evenimentele de acest gen, naţionale şi internaţionale. Dorim să devenim gazdă a mai multor evenimente de acest gen, care să ne pună în valoare spaţiile largi pe care le deţinem, evenimente care să vină cu o manifestare periodică.

Prezenţa dumneavostră ne onorează şi aduce un plus de imagine pentru Aeronautică.”

Reprezentanţii celei mai puternice şi mai numeroase participări la BIAS 2016, aviatorii militari români, au comunicat prin intermediul comandorului Alexandru TRANDAFIR:

Aceasta este o nouă participare la Bucharest Internatioal Air Show a Forţelor Aeriene Române, cea mai numeroasă dealtfel.

Întotdeauna am avut cea mai consistentă prezenţă. În acest an vom evolua cu peste cincizeci de aeronave în cadrul evenimentului.

Alături de noi vor fi şi forţe aeriene aliate cu aeronave de foarte înaltă performanţă: F-15, F-18, Su-27, Mirage 2000 şi altele, pe care le veţi putea admira atât în zbor, cât în static display.

Obiectul Forţelor Aeriene este să demonstreze în primul rând profesionalismul echipajelor şi performanţele aeronavelor.

Vom participa cu toate tipurile de aeronave pe care le avem în dotare.

Doresc să subliniez că piloţii militari care evoluează sunt piloţi care execută misiuni de luptă, nu sunt piloţi de show.

Ceea ce facem noi, sunt evoluţii normale ale aeronavelor care sunt folosite pe timpul manevrelor tactice şi dorim ca publicul să fie familiarizat cu acestea.”

Se anunţă un show incendiar, la temperaturi incendiare.

Vă oferim un mic preview la ceea ce urmează să vedem mâine:

USAF F-15

USAF F-15

USAF F-15 2

USAF F-15

SU-31 Jurgis Kairys

SU-31 Jurgis Kairys

SU-27 Ukraine Air Force

SU-27 Ukraine Air Force

SU-27 Ukraine Air Force Closeup

SU-27 Ukraine Air Force

Licuriciul-ROMAERO

Licuriciul-ROMAERO

Flying Bulls F4U

Flying Bulls F4U

F-18 Spanish Air Force (6)

F-18 Spanish Air Force

F-18 Spanish Air Force (5)

F-18 Spanish Air Force

F-18 Spanish Air Force (1)

F-18 Spanish Air Force

AN-26 Ukraine Air Force

AN-26 Ukraine Air Force

Vă aşteptăm la BIAS să ne bucurăm împreună!

– Adina Călin –

– Tudor Ciupe –

– Iulian Iamandi –