Terestre

Polonia va cumpara inca 128 tancuri Leopard 2

Tancuri poloneze Leopard 2A4 şi PT 91

Tancuri poloneze Leopard 2A4 şi PT 91

Forţele Terestre ale Polonie vor moderniza 128 tancuri Leopard 2A4 şi vor mai cumpăra alte 128 tancuri de acest tip, uzate.

Conform ministrului polonez al Apărării, general locotenent Waldemar Skzhipchaka, Polonia are nevoie de tacuri Leopard 2A4 aduse la varianta A5, sau de tancuri Leopard 2A5.

Valoarea potenţialului contract este de o sută de milioane de euro.

În cazul cumpărării de tancuri noi, a mai spus Skzhipchak, acestea vor intra în dotarea Brigăzii 34 Blindată din Zagan, dotată cu tancuri poloneze PT-91, sau a Brigăzii 9 Blindate dotată cu T-72.

În prezent, tancurile Leopard echipează Brigada 10 Blindată din Sventoshuve.

Ministrul nu a detaliat planul de a cumpăra tancurile, dacă vor fi cumpărate din Germania sau Olanda.

Sursa: Lenta

 

– Iulian Iamandi –

9 Comments

 • Buna seara!

  De acord cu pasionatii de aviatie, trebuie sa cumparam avioane multirol supersonice dar Romania nu va saraci daca ar cumpara 128 de tancuri Leopard 2A4-5 cu o suta de milioane de euro.

 • Destepti polonezii, prefera un tanc de calitate chiar second hand decat tancul polonez care e doar un T72 usor modificat. In plus modernizarea se va face probabil in Polonia cu transfer de tehnologie din partea germanilor.

 • Polonia merge pe varianta cea mai acceptabila ca raport calitate/pret, nu o mai fi Leopard 2 A4 ultimul tanc dar are un potential imens de upgrade si este deja o platforma tare robusta si testata in armatele europene.
  Leopard 2 A4 poate fi adus la standardul de Leopard 2A4NG ceea ce nu este ru deloc.
  Calea umata de Polonia ar trebui urmata si de Romania – asta in cazul in care vrem ca sa avem in continuare arma Tancuri nu numai pe hartie, TR 85M1 nu mai poate fi decat un tanc auxiliar in acest moment.

  • calea urmata de Polonia era de urmat pentru Romania la TOATE categoriile de forte armate, si eram in alt loc acum.

 • Chiar grupul Bumar,coordonatorul program blindate polonez,scrie ca in toamna acestui an vor fi prezentate atat demonstratorul tehnologic ptr. noul tanc polonez,cat si varianta polonizata ptr.LEO.Informatia ,din pacate,numai in lb.polona:http://www.bumar.com/aktualnosci/2013/03/gliwickie-zaklady-odwiedzil-wiceminister-obrony-narodowej-gen-waldemar-skrzypczak/
  P.S.Este curios ptr.mine ca nu se agita foarte tare pe acoperirea aeriana a acestei mari forte blindate.Au fost vizitati de cei de la SAAB,dar in afara unor amabilitati ,nimic concret.

  • poate ca au deja ceva mai bun decat ofera cei de la SAAB. Nu pentru toata lumea SAAB e “masthev”. Polonezii au deja pentru acoperire aeriana MiG-29 modernizate (interceptoare), F-16 (multirol/baiat bun la toate), Su-22 (bombardier/atac la sol dedicat), Mi-24 (elicopter de asalt)…sa fim noi sanatosi ca polonezii se descurca.

  • In 12 ore ai 200 de avioane americane.Dar pana ai 200 de blindate americane trec si 12 luni,la cat se pot cacai aliatii de baza.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: