BRDM-2

BRDM-2

La Radom, ando Polonia, s-a lăsat cu bună înţelegere între Reich Metall – vorba celor de la Adevărul – şi două firme poloneze (PGZ şi Obrum) întru proiectarea şi prototiptilarea unui transportor amfibiu nou în configuraţie 6×6 care va înlocui bătrânele BRDM-2.

Vehicolul va fi primul în clasa sa care va beneficia de concluziile trase din conflictele asimetrice recente, iar economia poloneză va beneficia din din plin – noul blindat va fi fabricat în Polonia.

Conform cotidianului german de afaceri Handelsblatt, Polonia are în plan achiziţia a circa 200 de blindate în valoare de peste 300 milioane de euro. Blindatele vor înlocui maşinile de luptă BRDM-2 din era sovietică.

Înţelegerea proaspăt semnată continuă măsurile luate conform planurilor Ministerului Apărării Naţionale de procurare a unui Transportor Uşor Blindat pentru Recunoaştere. Mulţumită acestei înţelegeri, Polonia va înlocui bătrânele BRDM-2 4×4 cu tehnică de ultimă generaţie.

Noul 6×6 polonez va dispune de protecţie balistică ridicată pentru clasa sa şi va fi capabil să transporte cel puţin 3.5 tone, la o greutate de luptă care va totaliza sub 20 de tone.

Vehicolul va fi oferit şi la export.

Sursa: Army Recognition

 

– Iulian Iamandi –