Marină

Polonia se va dota cu fregate, nu cu corvete

Polonia intenționează să doteze flota militară cu fregate construite local. Astfel, Inspectoratul pentru Armamente al Ministerului polonez al Apărării a transmis o solicitare către Polskiej Grupy Zbrojeniowej (PGZ) pentru reluarea programului Miecznik.

Oliver Hazard Perry class frigate ORP Gen. T. Kościuszko

Oliver Hazard Perry class frigate ORP Gen. T. Kościuszko

Inspectoratul pentru Armamente dorește reluarea programului Miecznik, dar în locul corvetelor de data aceasta se dorește dotarea Marinei Militare cu fregate.

În trecut Polonia intenționa să se doteze cu corvete construite local, însă numai o navă de patrulare a fost lansată în cadrul proiectului Gawron.

Acum, militarii sunt dispuși să aloce finanțare în valoare de două miliarde de dolari pentru construirea a trei fregate multirol.

În prezen, Marina Poloniei dispune de două fregate tip Oliver Hazard Perry primite din partea Statelor Unite ale Americii în anii 2000 și 2002.

Iulian Iamandi

3 Comments

  • Mai ramane valabil si pentru Ro dotarea cu 3 fregate cum a spus Fifuta ,ca la CSAT nu au spus nimic despre ele?!

    • Dupa corvete vor fi la rand suburile, abia dupa fregatele. Iar suburile cred ca vor fi luate in calcul abia in urmatorul plan de inzestrate dupa 2028.

    • daca noi cu o ZEE de 23000km2 si rusii la 300km vrem 5 fregate , 4 corvete(de fapt niste fregate usoare deci 9 fregate in total) si 3 submarine sunt curios ce “invincibila armada” ar trebui sa isi construiasca norvegienii cu 2 milioane jumate de km2 si northern fleet la o aruncatura de bat . aveau 5 fregate,6 corvete(vb. vine corvete sunt mai degraba niste npr uri) skojld si 6 sub uri ula(mici,mici de tot,circa 1100t).aveau ,ca au ramas cu 4 fregate.fifor saracul,ca de altfel toti ministrii apararii civili,era paralel cu tot ce inseamna tehnica militara.prapaditul de les se pare totusi ca ii intrece pe toti.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: