Terestre

Polonia se doteaza cu casti “high-cut” produse local

Nu este prima dată când scriu că sunt invidios pe polonezi. Parcă tot timpul au fost în fața noastră, au fost mai patrioți, mai serioși, mai… de invidiat. De data asta, mi-a plăcut o chestie la ei…

Maskpol HP-05

Maskpol HP-05

Pentru că nu casca vreau să o evidențiez. Casca poloneză este doar fundalul.

Invocând pandemia, ministrul polonez al Apărării, Marisz Blaszczak a publicat pe Twitter un mesaj:

“We will acquire equipment primarily from Polish factories. We are currently finalizing a contract for 50,000 Maskpol composite ballistic helmets. Information about the next contracts soon. We are strengthening the army by supporting the Polish industry”.

Ministrul Blaszczak nu a menționat un anumit model al noii căști, însă poza care i-a însoțit tweet-ul înfățișează modelul HP-05 al companiei poloneze Maskpol, un proiect “high-cut” care protejează militarul împotriva impactului schijelor și a unor muniții de armament ușor.

HP-05 este cel mai nou model de cască proiectat pentru unități speciale ale Armatei și ale Poliției.

Maskpol HP-05 este disponibilă în trei dimensiuni și dispune de un sistem de prindere cu patru curelușe ajustabile complet.

Casca HP-05 dispune de șine pentru accesorii și locaș pentru montarea aparatului de vedere pe timp de noapte, fiind compatibilă cu echipamentele militare cum ar fi vesta antiglonț, mască de gaze, ochelari de protecție și sistem individual de comunicații.

Iulian Iamandi

1 Comment

  • Chiar sunt de invidiat polonezii in acest caz. N-am ce zice mai mult. E clar ca si noi ar trebui sa cumparam ce putem de la industria locala; sau macar sa fabricam aici cat mai mult viitoarele achizitii (poate Sigma, cu putin noroc).

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: