MiG-29 polonez la RIAT'13

MiG-29 polonez la RIAT’13

Inspectoratul pentru armamente al Armatei Poloneze a inițiat o licitație care vizează achiziția de rachete aer-aer care să echipeze flota de aparate MiG-29.

Este avută în vedere achiziția unui număr de 40 de rachete R-27R1, cel mai probabil furnizor fiind Ucraina, conform cerințelor licitației, rachetele trebuie să fie noi, să aibă o garanție de 96 luni atunci când sunt stocate în containere, și de 60 de luni după desigilarea containerelor.

Criteriile de selecție ale furnizorului sunt prețul oferit(în proporție de 80%), și condițiile de garanție(20%), livrarea rachetelor urmând să se desfășoare în perioda ianuarie-noiembrie 2016.

În prezent Forțele Aeriene Poloneze nu mai dispun decât de un mic număr de rachete aer-aer cu rază medie de acțiune, produse în perioada sovietică.

La expoziția militară din Kielce, compania Ukroboronprom și-a prezentat disponibilitatea de a coopera cu Polonia pentru livrarea de rachete R-27R1, prezentând în acelaș timp versiuni mai recente cum ar fi R-27ER1, R-27ET1, R-27T1, R-27EP1 si R-27P1.

sursa: dziennikzbrojny.pl

– David Victor –