Polonia a decis in primul rând sa își modernizeze flota de elicoptere de atac Mil MI-24 si în al doilea rând să achiziționeze 4 elicoptere Black Hawk noi pentru forțele speciale.

Black Hawk

Black Hawk

Polonia este preocupată sa își modernizeze elicopterele MI-24, care reprezintă 30  de unități din flota sa de elicoptere si să le crească durata de viață (acestea au o vărstă cuprinsă între 27 si 37 de ani). Cu toate acestea, modernizarea se asteaptă a fi una limitată, din cauza proiectelor poloneze de înlocuire a acestor elicoptere cu unele noi.

Ministerul polonez al Apărării are de asemenea în plan achiziția a 4 noi elicoptere Black Hawk construite în țară pentru forțele sale speciale, produse de Polskie Zaklady Lotnicze Mielec (PZL – constructorul de avioane poloneze, subsidiar al Lockheed Martin ).

Aceste proiecte sunt concepute pentru creșterea capacității aeriene ale Forțelor Armate Poloneze pentru a sprijini unitătile terestre, făcând astfel  o muncă mai ușoară si mai sigură pentru realizarea misiunilor lor de pe tot mapamondul.

Cristian Oancea