Corsarul antitanc

Corsarul antitanc

Ceva parca ne scapa: polonezii se inarmeaza in draci – stiu ei oare ceva ce noi nu stim? Ori, poate ca Polonia doar ia in serios pataniile mai vechi…

Ministerul polonez al Apararii ia in considerare achizitia de rachete antitanc de mare precizie din Ucraina, ca si parte a implementarii programului de modernizare a arsenalului.

Waldemar Skrzypczak, inalt oficial din cadrul ministerului Apararii, vizat este sistemul usor de rachete antitanc portabile Corsar.

Waldemar Skrzypczak si reprezentanti ai Ukroboronprom State Concern, precum si din partea Ukrspecexport State Enterprize, au sustinut discutii bilaterale pentru cooperare militara si tehnica in perioada expozitiei internationale de armament Defense & Security 2013 care a avut loc in perioada 4 – 7 Noiembrie.

“We are ready to consider the acquisition of Ukrainian-produced advanced 105mm anti-tank guided missiles which were developed by the Promin State Design Bureau. We are also interested in the joint production of high-precision weapons.” A declarat Sckrzypczak.

Propunerea din partea ministerului polonez al Apararii va fi dezbatuta in cadrul unei intalniri a unei sucomisii ucrainiano-poloneze pentru cooperarea in domeniul industriei de aparare, luna aceasta la Kiev.

In luna Iulie Ucraina a efectuat trageri de test reale cu noul sistem de rachete antitanc Corsar intr-un poligon din apropierea orasului Kiev.

Conform Luch State Design Bureau, Corsar are o raza de 2500 metri – dubla fata de orice alt complex antitanc portabil.

Corsar poate opera la temperaturi cuprinse intre  – 40 si + 60 de grade Celsius.

Sursa: Army Recognition

 

– Iulian Iamandi –