Marină

Polonia ar putea cumpara al doilea sistem de rachete anti-nava tip NSM

NSM de la Kongsberg Defence Systems

NSM de la Kongsberg Defence Systems

Foarte probabil, Polonia va achiziţiona un al doilea sistem lansator de rachete bazat pe sol de tipul Naval Strike Missile (NSM) produs de către norvegienii de la Kongsberg Defence Systems, pentru a contracara ameninţările din Marea Baltică şi a-şi întări capabilităţile defensive.

Şeful Statului Major General, Mieczyslaw Cieniuch, a declarat:

“We are currently evaluating the possible acquisition of another system, which would enable us to secure our entire coastline.”

Planul de achiziţii mai cuprinde cumpărarea a două submarine şi două nave militare de suprafaţă până în 2022, şi o a treia navă până în anul 2026.

Sursa: Naval Technology

NSM

NSM

 

– Iulian Iamandi –

 

7 Comments

  • 24 de bucati pentru fregate se poate? Sunt destul de mici sa incapa oriunde pe RF si RM si sunt ale dracului de periculoase. Si 24 e un numar minim de inceput (8 ptr fiecare plus 4 de tras pe la antrenamente)…

    • @ George Visan eu sunt de-acord cu matale aici si consider ca NSM-ul este una dintre cele mai buna rachete vestice, totusi fregatele Type 22 pot acomoda orice rachete antinava moderne din panoplia NATO, SAAB RBS 15 MK3/MK4, Harpoon, Exocet, Gabriel 5 numai vointa politica sa fie, oricum valaoarea combativa a Type 22 poate creste exponential cu cateva investitii destul de mici in sisteme moderne de arme.
      Trebuie insa si rachete nava-aer moderne!

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: