S-70 Blackhawk

Polonia va cheltui trei miliarde de dolari pe elicoptere militare multirol pentru dotare forţelor armate proprii în viitor.

Principalii candidaţi pentru contract sunt americanii de la Sikorsky (S-70Blackhawk), francezii şi germanii de la Eurocopter, AgustaWestland (AW149).

“The armed forces want to buy 70 helicopters, and not 26 as planned previously. A tender wil be completed by the end of the year and a deal should be signed by May 2013,”

– a declarat adjunctul ministrului Apărării, Valdemar Skrzypczak.

Aceasta este o competiţie nouă, care o va înlocui pe cea anunţată pe 29 Martie pentru 16 elicoptere de transport tactic pentru forţele terestre, patru elicoptere antisubmarin (ASW), trei elicoptere maritime pentru misiuni de căutare şi salvare (SAR) şi trei elicoptere pentru misiunile SAR ale Forţelor Aeriene, toate acestea referindu-se la un singur tip de elicopter.

O decizie legată de achiziţie va fi semnată de către ministrul Apărării Tomasz Siemoniak la finalul lunii Octombrie, după consultările tehnice cu potenţialii furnizori.

Una dintre condiţiile importante din noua competiţie va fi cu siguranţă aceea ca elicopterele să fie fabricate în Polonia.

Contractul de la finalul acestei competiţii va reprezenta cea mai mare achiziţie de echipament militar de după anul 2003, moment în care Polonia a cumpărat avioane americane F-16.

Sursa: RIA Novosti

Oare cine are linia de producţie deja în Polonia? Sau mă înşel eu…

– Resboiu –

Navighează în portal:

Resboiu Master; Armata Română; Forţe SpecialeSpace; Revista Resboiu; Forumul Resboiu;