Su-22M4K polonez

Polonezii vor sa puna sub ghilotina flota de avioane de atac Su-22. Inlocuitorii vor fi “razboinici fara cap”… fix drone din categoria UCAV, asta conform declaratiilor lui Waldemar Skrzypczak, Adjunctul Ministrului Apararii al Poloniei.

“Luam in considerare posibilitatea inlocuirii unei parti din flota de aeronave Su-22 cu sisteme fara pilot cu raza lunga de actiune si capabilitati ridicate de atac”, a declarat in cadrul emisiunii Polonia si Lumea, pe postul TVN24, Skrzypczak. Oficialul este responsabil cu inzestrarea in Ministerul Apararii al Poloniei.

Polonia intentioneaza achizitia a 30 de sisteme UCAV pana in 2018, urmand sa doteze astfel 3 escadrile. Nu s-a precizat sursa achizitiei sau producatorul sistemelor.

De asemenea se urmareste achizitia unor avioane multirol de transport, probabil din Israel (tara cu experienta in convertirea avioanelor civile de linie pentru aplicatii militare).

Sursa text si foto:
RIA

– Griffon236 –

———————————————————

Link-uri utile:

Revista Resboiu; Forumul Resboiu; Pagina de gardă a portalului; Ramura dedicată Armatei Române; Ramura dedicată spaţiului; Ramura dedicată dronelor.