Lazar 2 8x8 MRAV MRAP Multi-Purpose armoured vehicle YugoImport Serbia

Lazar 2 8×8 MRAV MRAP Multi-Purpose armoured vehicle YugoImport Serbia

Politia pakistaneza a decis sa achizitioneze cel putin 20 de vehicule blindate sarbesti Lazar II. Conform ziarului The Express Tribune, politia pakistaneza a manifestat interes in achizitionarea de blindate din clasa APC din mai multe tari: Turcia, Ucraina, Rusia, Serbia, SUA.

APC-uri aflate in prezent in dotarea politiei pakistaneze sunt atat de rau avariate incat gloantele pot trece cu usurinta prin ele, la jumatatea lunii Noiembrie a anuluit trecut cateva gloante au penetrat un APC omorand un oficial al politiei.

In luna Mai a anului 2012, in cadrul operatiunii de opt zile Lyari, au fost distruse 18 APC-uri cu rachete, grenade de mana si mitraliere antiaeriene.

In prezent Politia Sindh dispune de circa 90 APC-uri fabricate de catre compania locala Taxila Heavy Industries.

Blindatele noi ar fi trebuit sa ajunga inca din Decembrie 2012, dar au aparut intarzieri din cauza lipsei de interes din partea autoritatilor.

“Serbia was the only country that gave us a live demonstration by firing and bombing the vehicle while we were inside,”

“Besides this, Serbia also offered to deliver the APCs in two phases by the end of December 2013 with the lowest cost worth around Rs1 billion for 20 APCs.”

A declarat fostul sef al politiei Sindh, Ali Baloch, care a participat in cadrul echipei de experti ce a vizitat Serbia.

Lazar 2 este un blindat multirol 8×8 situat in categoria MRAP (Mine-Resistant Ambush Protected) si a fost prezentat public pentru prima data in cadrul Defense Exhibition Partner 2013 care a avut loc in Belgrad in perioada 25-28 Iunie 2013.

Mohafiz

Mohafiz

In prezent, Politia Pakistanului este echipata cu vehicule usoare Mofahiz care au la baza sasiul unui vehicul comercial (Land Rover Defender 110). Mohafiz dispune de un blindaj din aluminiu sudat si placi balistice din otel.

Vehicului asigura protectia impotriva armelor usoare de pana la 7.62 mm si este echipat cu o turela cu mitraliera de 7.62 mm.

Mohafiz poate transporta 8 militari, inclusiv conductorul si comandantul vehiculului.

The Mohafiz security vehicle can carry a total 8 personnel including the driver and the commander.

Sursa: Armerecognition

 

– Iulian Iamandi –