F-35, zbor de noapte

Michael Gilmore, seful Operational Test and Evaluation (OTE), ameninta, intr-o nota oficiala trimisa catre Subsecretarul Apararii pe probleme de achizitii – Frank Kendall si Viceamiralului David Venlet, conducatorul de proiect al Programului JSF, ca nu este dispus sa aprobe planul de testare operatioanala pentru F-35, ridicand semne de intrebare in privinta progresului inregistrat de JSF. Nota oficiala ar putea provoca si o (noua) evaluare din partea Congresului.

Mai exact, Gilmore afirma ca daca militarii si Lockheed nu vor specifica cu exactitate cum au de gand sa testeze capabilitatile mult hulitului sistem de lupta electronica al JSF-ului, nu va aproba planul de testare si evaluare (Test and Evaluation Master Plan – TEMP). De asemenea seful OTE a mentionat ca bugetul pentru testarea operationala a JSF a fost semnificativ redus si ca pana nu va primi si verifica noul buget, nu va aproba TEMP-ul.

Gilmore declara ca nu va aproba planul de testare si evaluare daca acesta “imposes unrealistic and unachievable schedule risk”.

Desi suna foarte amenintator, unii oficiali din Departamentul Apararii sustin ca Gilmore nu are nici un fel autoritate in privinta programului si ca testele operationale ar urma sa demareze oricum in 2016, timpul fiind mai mult decat suficent pentru rezolvarea problemelor JSF.

Sursa:
AOL

PS:

Intr-o nota mai vesela (sau mai bine zis, profitabila) pentru Lockheed Martin, Marina Statelor Unite a pus la bataie contractul cu numarul N00019-12-C-0070. Contract prin care Naval Air Systems Command, Patuxent River, Maryland se angajaza sa plateasca LM aproape 207 milioane de zgomotei verzi. Scopul contractului este de a permite integrarea pe varianta F-35A cu decolare/aterizare conventionala de echipamente de provenienta israeliana. Beneficiarul este, evident, Israelul…

Sursa:
DoD

– Griffon236 –

———————————————————

Link-uri utile:

Revista Resboiu; Forumul Resboiu; Pagina de gardă a portalului; Ramura dedicată Armatei Române; Ramura dedicată spaţiului; Ramura dedicată dronelor.