F-16

O ştire din The World Tribune ne anunţă că Statele Unite ale Americii, după retragerea militară, a început discret să pregătească Forţele Aeriene Irakiene pentru operarea viitoarei flote de avioane multirol F-16.

Din declaraţiile oficialilor americani, reiese că U.S. Air Force pregăteşte piloţii militari irakieni în Tucson, statul Arizona, în cooperare cu Air National Guard, mai precis cu Escadrila 162 a ANG.

Instruirea irakienilor a început, la clasă, pe 23 Ianuarie, iar zborurile sunt programate să înceapă în luna Martie.

“The first of the Iraqi pilots that will learn how to fly F-16s recently
arrived in Tucson with the 162nd Fighter Wing, an Air National Guard unit that specializes in training foreign pilots to fly F-16s,” – a declarat purtătorul de cuvânt al escadrilei, maiorul Gabe Johnson.

În luna Decembrie a anului trecut, Irakul a semnat pentru 18 avioane multirol F-16 Block 52, produse de către Lockheed Martin. Bagdadul a comunicat de asemenea că va achiziţiona alte 18 astfel de avioane.

Primele F-16 vor sosi în Irak, cel mai probabil prin 2014.

“We’ve got to train their pilots and make sure that they’re up and
running and that we have an effective Iraqi Air Force,” – a declarat preşedintele Barack Obama.

Uite aşa vom auzi de prin presa străină şi de piloţii români că au început antrenamentele pe F-16 în SUA, la un moment dat. Asta daca nu cumva toată treaba va fi manevrată în scopuri politice…

F-16 peste deşert

F-16 în plimbare, tot peste deşert