Mi-35P Hind-E attack helicopter

Mi-35P Hind-E

Peru intenţionează cumpărarea a 24 elicoptere de luptă şi a pus ochii pe Rusia, ca fiind un potenţial furnizor. Alături de Franţa şi Statele Unite ale Americii, bineînţeles…

Ministrul peruvian al Apărării a declarat:

“The purchase of 24 helicopters is currently under the consideration and we have three proposals…, we are considering proposals from France, the United States and Russia,”

Şi tot ministrul respectiv a adăugat că Peru aşteaptă un raport tehnic, dar şi de fezabilitate, din partea experţilor militari, pentru a lua o decizie asupra unuia dintre cei trei potenţiali furnizori de elicoptere de luptă pe care ţara sa intenţionează să le opereze în operaţii militare împotriva traficanţilor de droguri şi a terorismului.

Anul trecut, Rusia a livrat către Peru două elicoptere de atac Mi-35P Hind E şi şase elicoptere de transport Mi-171Sh Hip.

Peru este una dintre principalele ţări producătoare de cocaină din America de Sud, alături de Bolivia şi Columbia.

Valea Apurimac şi Fluviul Ene au fost declarate zone de operaţii militare în August 2009, din cauza intensificării luptelor dintre trupelor guvernamentale şi grupul maoist de gherilă Shining Path.

Despre gherila Shining Path se crede că are legături puternice cu traficanţii de droguri.

Grupul se află pe listele S.U.A. şi ale Uniunii Europene cu organizaţii teroriste.

Sursa: Air Recognition