Aviaţie

Peru doreste 24 elicoptere de atac. Posibil sa cumpere Mi-35P Hind-E

Mi-35P Hind-E attack helicopter

Mi-35P Hind-E

Peru intenţionează cumpărarea a 24 elicoptere de luptă şi a pus ochii pe Rusia, ca fiind un potenţial furnizor. Alături de Franţa şi Statele Unite ale Americii, bineînţeles…

Ministrul peruvian al Apărării a declarat:

“The purchase of 24 helicopters is currently under the consideration and we have three proposals…, we are considering proposals from France, the United States and Russia,”

Şi tot ministrul respectiv a adăugat că Peru aşteaptă un raport tehnic, dar şi de fezabilitate, din partea experţilor militari, pentru a lua o decizie asupra unuia dintre cei trei potenţiali furnizori de elicoptere de luptă pe care ţara sa intenţionează să le opereze în operaţii militare împotriva traficanţilor de droguri şi a terorismului.

Anul trecut, Rusia a livrat către Peru două elicoptere de atac Mi-35P Hind E şi şase elicoptere de transport Mi-171Sh Hip.

Peru este una dintre principalele ţări producătoare de cocaină din America de Sud, alături de Bolivia şi Columbia.

Valea Apurimac şi Fluviul Ene au fost declarate zone de operaţii militare în August 2009, din cauza intensificării luptelor dintre trupelor guvernamentale şi grupul maoist de gherilă Shining Path.

Despre gherila Shining Path se crede că are legături puternice cu traficanţii de droguri.

Grupul se află pe listele S.U.A. şi ale Uniunii Europene cu organizaţii teroriste.

Sursa: Air Recognition

4 Comments

    • La pret, Mi-35P e sigur sub Apache si Tiger sau Magusta. Tehnic, rusii s-ar putea sa stea mai bine la altitudinile la care vor fi operate elicopterele prin Peru – daca imi amintesc bine, e zona montana inalta.

      In plus, depinde ce se urmareste. Apache, Tiger si Mangusta sunt de atac si atat. Mi-35 face si asalt, aspect care s-ar putea sa fie pe placut peruvienilor, avand in vedere scopul pentru care le vor achizitiona. Ca nu le pun la vanat de tancuri, ci la jumulit de cocainari.

      • Avand in vedere specificul zonei si experienta din ultimul conflict Peru-Ecuador, necesitatea de a desanta soldati in jungla, si eu as alege MI24/35.

  • Da, dar ar fii cam de kko cu turela aia laterala. Pentru jungla vad mai utila tot cea prinsa in barbeta, langa senzorii optici. In rest Hind-ul e “laser frate”

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: