Typhoon austriac

Autoritatile perchezitionat mai multe locatii ale EADS in Germania, in incercarea de a stabili daca (sau daca nu) s-a dat mita in cazul achizitiei de aeronave multirol Eurofighter Typhoon de catre Austria.

Ancheta inceputa in 2011 implica acuzatii de mita, spalare de bani si frauda, conform declaratiilor procurorilor austrieci si ai celor din Munchen. Conform autoritatilor austriece, perchezitii au fost facute si in locatii din Elvetia si Austria. Acuzatiile de spaga dateaza inca din 2002 cand Austria a comandat 18 avioane multirol Eurofighter Typhoon cu o valoare totala de 2 miliarde de euro (aproximativ 2.6 miliarde dolari).

Dupa o schimbare de guvern, in 2007 si dupa ce un General care se ocupa de procedurile de achizitie a fost demis (in urma incasarii unor plati suspecte), comanda austriaca a fost, in cele din urma, stabilita la 15 bucati.

Reprezentanti ai EADS (care impreuna cu BAE face parte din consortiul care fabrica Eurofighter-ul) au convirmat ieri ca firma germana e pusa sub lupa:“We are fully cooperating with the authorities, but cannot comment further”…

Text via Reuters

Foto via BMLV

– Griffon236 –

 
Navighează în portal:

Resboiu Master; Armata Română; Forţe Speciale; Space; Revista Resboiu; Forumul Resboiu;