Trafalgar class SSN

Unul dintre temutele submarine britanice aparţinând clasei Trafalgar se află în marş către insulele Falkland pentru a linişti prin prezenţa sa posibilele tensiuni ce pot apărea la împlinirea celor trei decenii de la momentul în care un task-force englez a pus capăt celor 74 zile de ocupaţie argentiniană a arhipelagului.

HMS Talent (omg, cât de gipsy sună!) este înarmat cu rachete de croazieră tip Tomahawk şi, nevăzut, va efectua o demonstraţie de putere îndreptată atât către Argentina, dar cu siguranţă şi către celelalte state care ţin direct sau indirect partea Argentinei.

Cristina de Fernandez Kirchner

Dar, în primul şi în primul rând, submarinul HMS Talent a fost trimis ca răspuns la presiunea pe care o înteţeşte preşedintele Argentinei, Cristina de Fernandez Kirchner.

Despre ping-pong-ul argentino-britanic, o sursă a declarat simpatic:

“There’s a lot of talk about the Falklands, but there’s only one nation in this row with nuclear submarines.”

Amin.

Apropos de submarine nucleare şi Cristina de Fernandez Kirchner, mai pe la începutul acestui an, Argentina a anunţat că se află în posesia unor informaţii legate de prezenţa în zonă a unui submarin nuclear purtător de rachete balistice, din clasa Vanguard, şi au fost cerute Marii Britanii date legate de traiectul pe care sunt plimbate capetele nucleare…

Sursa: Daily Mail

 

Adică, mai e până când Falklands vor deveni  Las Malvinas.