Aviaţie

Pe sus, prin cer, a trecut un MiG

Lancer C 5724, pilotat de Comandor Gheorghe "Gică" Stancu, Otopeni 17 august 2010

Am auzit un vââââj inimitabil pe deasupra casei şi am ieşit să văd pasărea de metal cu aceeaşi bucurie cu care de mic mă uit pe cerul Călăraşiului după MiG-urile noastre, încă de când erau argintii.

Din păcate avioanele de la Bărăganu străbat tot mai rar cerul şi tot din păcate, puţini remarcă tristul fapt.

Nu vreau ca vreodată să rămân doar cu amintirile…

– Resboiu –

 

16 Comments

 • Eu, zilele trecute,am vazut un Soim! Pe cuvant! A strabatut cerul Teleormanului si m-a scos din baie cu spuma pe obraz, spre hazul unui vecin.

  Cum spune si prietenul nostru, trecerea unui avion militar romanesc a devenit un eveniment, pe care noi il remarcam. Vorba lui Toparceanu: “Cati ca noi?”

 • N-am considerat niciodată 21 ca fiind un avion frumos, dar din anumite unghiuri e de-a dreptul sexy 😀

  Aș zice chiar că are ceva falic acest avion…

 • Asa era si la mine in Brasov cu ICA.
  Stiam zgomotul motoarelor si palelor de la o posta ca e de Puma, nici macar nu aveam ideea c-am prin ce zona e dar zgomotul specific era unicat si stiam ca e pe undeva in zbor.
  Uneori fugeam pe acoperisul blocului sa vad elicopterul (eu stateam la parter) si ma uitam dupa ele cu jind, uneori veneau cate 4 in formatie la ICA, dar acum parca Puma a diparut de pe cerul Brasovului.
  Da, vremuri frumoase.
  Aloutte era tare amarat in comparatie cu Puma.

 • pe data de 16 are loc mitingul aerian de la bobocu.astfel se explica zborul care l au facut astazi cu 316-le pe deasupra orasului la inaltime mica.deasemenea si soimii si-au facut aparitia pe cer.pregatiri.

 • expozitie statica iar 99,iar316b,iak52.zbor demonstrativ avioane ultralight in formatie si solo,evolutie avioane si parasutisti,iacarii acrobati, aeroclubul clinceni etc

  • Hai sa facem un exercitiu de imaginatie.
   Sa zicem ca de ziua aviatiei ar aduce Rusii un Su-35 pentru demonstratie, care va fi oare impactul al iubitorilor de avioane, ce ar scrie presa/televiziunile, cata lume ar venii la miting, ce aspecte ale fetelor/mirarilor ar avea pilotii romani si tot asa.

 • Pacat ca nu stati pe langa Galati. V-ar fi placut sa vedeti Tr-ul mai des decat la 1 Decembrie la teve. 😉

  Nu ma intelegeti gresit si mie imi plac avioanele.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: