Nu facem politica. Nu suntem multumiti de sistem. Am iesit in strada in treacat pentru a vedea ce se intampla acolo. Si uite ce am vazut:

  • Nu sunt multi dar sunt galagiosi si perseverenti. Unii il injura pe Basescu. D-aia sunt acolo. Altii sunt nemultumiti. Au si de ce. Altii, se inspira din Grecia, vor sa arate ca si la noi se poate face scandal. Sa te bati cu jandarmii e cool. Cel putin asa mi-au zis vreo 6 insi azi, cand i-am intrebat daca au fost acolo, pentru ca banuiam ca au fost.
  • Nu toti cei care protesteaza sunt niste cretini care se afla pe strada de dragul de a urla la luna, in frig. Nu sunt multi pentru ca romanul de rand nu mai crede in nimic altceva decat inutilitatea clasei politice si coruptia a tot cuprinzatoare. Dar, daca mai tine, e molipsitoare.
  • Clasa politica. Incapabila de un asemenea impact, s-a vazut cand cu dansurile de pinguin Boc, marsurile sindicalistilor, etc. Slabi, fara vlaga, nepopulari. PDL-isti aroganti, USL-isti picati din luna. Antipatici.
  • Autoritatile. Cu vagi raspunsuri regulamentare. Din pacate, jandarmii, oricat ar fi ei de apropiati de treaba Resboiului, par a fi victimele unor jocuri interne. Cand prea brutali, cand prea toleranti, depasiti, pacaliti. Ii bat p-aia care n-au treaba cu ce e pe-acolo si ii petrec p-aia de s-au crezut in Atena la spart de vitrine si incendiat masini, evident, pastrand proportiile. Jandarmii par a fi la fel ca si aia din galerii, utilizati ca masa de agitatie si ridiculizati chiar de comandantii care ar trebui sa se ocupe de toata treaba. Care comandanti s-au indragostit de tv si de declaratii belicoase. Nu e insa o treaba usoara.
  • Media. Intre isterie, vezi antenele pe alocuri, si indiferenta, vezi televiziunea nationala pe care nu ca o doare in pix, dar ignora cu vehementa. Rusinos. Acopera mai mult bataile ocazionale de la fotbal decat 4 zile de proteste in buricul Bucurestiului.
  • Azi-noapte oameni care vroiau sa intre in Bucuresti si nu erau in masini cu numere de Bucuresti au fost opriti in trafic si tinuti deoparte 2 ore. Au fost lasati pe la 2 sa intre in Bucuresti, asa ca o paranteza. Unii comandanti de dispozitiv ai jandarmilor, vezi p-aia de se uitau cum spargeau aia vitrine la Unirii, au primit ordine sa nu intervina pentru ca asa e modern, sa lasi dusmanul sa se racoreasca, ca asa e si  prin Atena cand innebuneste cainele ala protestatar. Diferenta dintre cele doua scenarii e de multe mii de oameni.
  • Daca mai imi pica fisa de ceva, mai completez…..