Noua achiziție crește flota Super Puma a pazei de coastă japoneze la 13 aparate

Berlin, 26 aprilie 2018 – Airbus Helicopters a primit din partea Pazei de Coastă japoneze o comandă suplimentară pentru un elicopter H225, crescând astfel numărul acestora la 10 aparate. În prezent, Paza de Coastă japoneză are în dotare trei modele AS332 și cinci aparate H225, toate din familia Super Puma. Cu această nouă comandă, flota lor de Super Puma va ajunge la 13 aparate până în martie 2021, devenind cel mai mare operator Super Puma din Japonia.

H225 -copyright Nobuo OYAMA Japan Coast Guard

H225 -copyright Nobuo OYAMA Japan Coast Guard

Noul elicopter H225 se va alătura flotei pentru executarea misiunilor de securitate, a operațiunilor de pază a zonei de coastă, dar și pentru misiuni de salvare în caz de dezastru în Japonia.

”Suntem onorați de noua comandă de H225 făcută de un client cu care lucrăm de mai bine de 25 de ani, aceasta fiind o dovadă a calității parteneriatului nostru de lungă durată și a încrederii totale pe care clientul o are în produsele și serviciile Airbus. Suntem încântați să vedem cum elicopterele noastre Super Puma continuă să performeze impecabil în toate misiunile. Cu inerenta sa versatilitate și fiabilitate, știm că modelul H225 va fi în continuare un instrument de bază pentru misiunile Pazei de Coastă japoneze. Echipa Airbus Helicopters din Japonia rămâne angajată în demersul nostru de a asigura disponibilitatea permanentă a flotei”, a declarat Olivier Tillier, director general al Airbus Helicopters în Japonia. Modelul H225, din  clasa aparatelor bimotor de 11 tone, este cel mai nou membru al familiei Super Puma a Airbus Helicopters, care poate transporta până la 19 pasageri. Dotat cu instrumente electronice de ultimă generație și cu renumitul sistem pilot automat în 4 axe, elicopterul H225 oferă o anduranță excepțională și o viteză mare de croazieră și poate fi echipat pentru orice fel de misiune.

Doar în Japonia, 21 de elicoptere din familia Super Puma sunt folosite de operatori civili și de Ministerul japonez al Apărării pentru diverse misiuni de căutare și salvare, pentru operațiuni offshore, VIP, de stingere a incendiilor și pentru transportul de persoane și bunuri.

Sursa: Airbus