Ministrul Nicolae-Ionel Ciucă a participat marți, 13 iulie, la o videoconferință pe tema Task Force TAKUBA, organizată de ministrul francez al apărării, Florence Parly.

Forțe pentru Operații Speciale

Forțe pentru Operații Speciale

În cadrul discuțiilor, miniștrii apărării sau reprezentanții acestora, din 26 de state – Belgia, Canada, Cehia, Cipru, Danemarca, Estonia, Franța, Germania, Grecia, Italia, Lituania, Marea Britanie, Mali, Niger, Norvegia, Polonia, Portugalia, România, Serbia, Slovacia, Spania, Statele Unite ale Americii, Suedia, Țările de Jos, Ucraina și Ungaria – au abordat teme privind cooperarea în contextul asigurării securității, stabilității și combaterii terorismului în regiunea Sahel.

Parlamentul a  aprobat, la începutul lunii iunie, participarea Armatei României cu forțe, mijloace și echipamente la misiunea Task Force Takuba în Sahel, sub conducerea Franței, cu un efectiv de până la 50 de militari.

La nivelul Ministerului Apărării Naționale, procedurile tehnice și legislative sunt demarate pentru ca misiunea să fie pregătită în cele mai bune condiții.

 

Biroul de presă