Ministrul apărării naționale, Vasile Dîncu, va participa luni, 19 septembrie, începând cu ora 10.00, la festivitatea de deschidere a anului universitar 2022/2023 în Universitatea de medicină, farmacie, științe și tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș, ce va avea loc în Sala de concerte a Palatului Culturii din localitate.

Potrivit planurilor de școlarizare ale MApN, în acest an au fost scoase la concurs şi ocupate, în cadrul sesiunii de admitere la Secţia de Pregătire Medico-Militară din Târgu Mureş a Insitutului Medico-Militar, 30 de locuri la specialitatea Medicină, iar la Catedra de Pregătire şi Perfecţionare Medico-Militară din Bucureşti – 67 de locuri la specialitățile Medicină, Medicină dentară și Farmacie.

În total, în cadrul Universității de medicină, farmacie, științe și tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș sunt 198 de studenți militari – 30 în anul I, câte 15 în anii doi și trei, 54 în anul 4, 64 în anul 5 și 20 în anul șase.

* * *

Pe parcursul celor şase ani de studii, studenţii Institutului Medico-Militar sunt angrenaţi în cercetări ştiinţifice locale, naţionale şi internaţionale, participând la simpozioane, congrese şi concursuri de lucrări pe teme medicale şi medico-militare, precum şi la manifestări similare organizate de academiile militare.

            De asemenea, viitorii medici militari participă la studii universitare în cadrul programului ERASMUS, în instituţii de învăţământ superior de profil din străinătate. Astfel, în anul 2022-2023, 12 studenți de la Târgu Mureș beneficiază de acest program.

Totodată, pe lângă pregătirea de specialitate pe linie medico-militară, studenţii participă la exerciţii și aplicaţii militare organizate de MApN în parteneriat cu alte structuri ale sistemului de apărare, ordine publică şi securitate naţională.

Biroul de presă