Harta Akcakale – Tel Abiad

Sursa: El Pais

Parlamentul Turciei a autorizat trupele să lanseze operaţii peste graniţă, împotriva Siriei, în urma bombardamentului sirian de artilerie soldat cu morţi în rândul civililor turci.

Decizia a trecut cu 320 voturi pro, dar au existat şi 129 voturi contra.

Besir Atalay, adjunctul premierului, a declarat totuşi că acesta este un gest pentru descurajarea sirienilor şi un un mandat pentru declanşarea unui război.

Turcii, în urma bombardamentului sirian care a cauzat moartea şi rănirea a numeroşi civili turci, au executat un bombardament de artilerie asupra unor ţinte din teritoriul sirian descoperite pe radar.

Cel mai probabil, este vorba de foc de contrabaterie în urma identificării pe radarele terestre a poziţiilor artileriei siriene. Această concluzie este întărită de ştirile care anunţă pierderi de vieţi în rândul militarilor sirieni în urma bombardamentului artilerie turce. (Nota redacţiei)

În cadrul unei întâlniri de urgenţă, NATO a solicitat “imediata stopare a unor asemenea acte agresive asupra unui aliat”.

SUA, Marea Britanie, Franţa şi Uniunea Europeană, au condamnat acţiunile Siriei.

Rusia, ţară care poate fi considerată în mod evident aliată a preşedintelui sirian Bashar al-Assad, a solicitat Damascului să recunoască în mod oficial că atacul peste graniţa cu Turcia a fost un accident tragic şi să declare că nu se va mai întâmpla.

Sursa: BBC

Mă surprinde atitudinea NATO faţă de aceste incidente.

Să plătească oare Turcia nişte aroganţe recente?

Nu înţeleg ce alt act de agresiune ar fi fost suficient pentru ca NATO să acţioneze în sprijinul statului membru al alianţei. Trebuia să vedem şenilele tancurilor siriene zdrobind copiii civililor turci fugăriţi pe străzile propriilor oraşe?

Asta este alianţa NATO? Dacă militarii ruşi rămaşi pe teritoriul Republicii Moldova greşesc de vreo câteva ori şi nimeresc Tulcea şi Galaţiul cu câteva rachete, la ce ar trebui să ne aşteptăm din partea alianţei în care suntem membri?

Este greu de crezut că de două ori sirienii au orientat ţevile în direcţia Turciei din greşeală.

Mă gândesc la desele ieşiri cu undiţele pe la mine pe aici şi la priveliştea cu Bulgaria, de peste Dunăre.

Cât de tâmpit să fii să îndrepţi tunul sau mortierul către Bulgaria, când luptele se dau pe teritoriul României?

Aşa, ca şi analogie… lupte de stradă în Călăraşi şi prin apropiere, iar salvele de artilerie să nimerească oraşul Silistra din greşeală.

La câteva zile distanţă, jeap, iar cu bombardeaua pusă pe bulgari! Păi cine dracu’ ar crede că a fost din greşeală?

– Resboiu –

Navighează în portal:

Resboiu Master; Armata Română; Forţe SpecialeSpace; Revista Resboiu; Forumul Resboiu;