Charles de Gaulle

Charles de Gaulle

Parisul a confirmat că portavionul Charles De Gaulle se află în prezent în Mediterana, în dreptul Siriei.

Ministrul francez al Apărării, Jean-Yves Le Drian, a declarat pentru BFMTV, Marţi, că deşi la bordul navei se află ambarcaţi Infanterişti Marini, nu înseamnă că Franţa pregăteşte o intervenţie în Siria.

Le Drian a justificat prezenţa portavionului franţuzesc în apropierea Siriei ca şi parte a politicii Parisului de a menţine militarii gata de ripostă în faţa oricărei ameninţări.

Ministrul francez a mai adăugat şi că nava Charles de Gaulle nu execută exerciţii militare în regiune.

Dar, în regiune mai sunt navele din Carrier Strike Group USS Eisenhower, şi cel puţin cinci nave militare britanice, care de asemenea au la bord o forţă puternică de infanterişti marini.

Pe 20 Martie 20111, portavionul Charles de Gaulle a fost trimis în Marea Mediterană pentru a întări forţa majoritar occidentală care a asigurat deasupra Libiei o zonă de interdicţie aeriană.

Le Drian a dezminţit zvonurile conform cărora militarii Franţei au intrat într-o stare secretă de alertă şi sunt gata pentru o intervenţie în Siria.

Ministrul francez al Apărării a spus că sirienii trebuie să îşi decidă singuri viitorul, dar a avertizat că Franţa va lua o poziţie dură împotriva Siriei dacă va utiliza armament chimic.

Pe 3 Decembrie, preşedintele SUA, Barack Obama, a declarat că Siria intenţionează folosirea de armament chimic împotriva militanţilor şi a avertizat asupra consecinţelor unei asemenea acţiuni.

De asemenea, Secretarul General al NATO, Anders Fogh Rasmussen a averitzat Marţi că orice utilizare de armament chimic de către guvernul Siriei va avea parte de un răspuns militar imediat.

Sursa: PressTV

Deci… ceea ce lipseşte acum, este sacrificarea câtorva pentru binele celorlalţi. Adică, o înscenare.