Mortier NONA-M1

Militarii unei brigăzi de asalt aerian din Districtul Militar Sudic au efectuat trageri reale de instrucţie cu noul mortier semiautomat de 120 mm, a anunţat purtătorul de cuvânt al districtului, colonelul Igor Gorbul.

Tragerile au fost executate ca şi parte a pregătirii pentru participarea la exerciţiul militar Kavkaz-2012, care va avea loc în sudul Rusiei în luna Septembrie.

Gorbul a adăugat că servanţii au folosit muniţie reală în peste treizeci de trageri la distanţe cuprinse între 800 şi 8000 de metri.

Mortierul NONA-M1 de 120 mm este o piesă de artilerie tractată, de mare acurateţe şi cu o rată mare de foc. Necesită cinci servanţi şi poate fi desantat din avioane de transport pe platforme echipate cu paraşute.

NONA-M-1 poate folosi toate tipurile existente de bombe de mortier cu calibrul 120 milimetri şi poate lovi ţinte cuprinse între  200 şi 12000 de metri.

Brigada a primit mortiere din acest tip la finalul anului 2011.

Guvernul Rusiei a alocat 20 trilioane de ruble/641 milioane de dolari pentru reînarmarea Forţelor Armate Ruse, care vor ajunge să posede 30 % echipament modern până în anul 2015 şi 70 % până în 2020.

Sursa: RIA Novosti

– Resboiu –

———————————————————

Link-uri utile:

Revista Resboiu; Forumul Resboiu; Pagina de gardă a portalului; Ramura dedicată Armatei Române; Ramura dedicată spaţiului; Ramura dedicată dronelor.