General de Brigada Tomita - Catalin Tomescu

General de Brigada Tomita – Catalin Tomescu

Comandantul paradei este generalul de brigadă Tomiţă-Cătălin Tomescu, locţiitorul şefului Direcţiei Instrucţie şi Doctrină din Statul Major General, structura care organizează, an de an, parada militară.

Generalul Tomescu are o carieră de excepţie, de-a lungul căreia a îndeplinit funcţii importante atât pe linie de comandă, cât şi pe linie de reprezentare diplomatică.

Şi-a început cariera militară în 1985  la Şcoala Militară pentru Ofiţeri de Tancuri şi Auto de la Piteşti şi a ocupat funcţii de comandă şi de stat major până în aprilie 2000, când a fost numit şeful Biroului pentru operaţii speciale din Statul Major al Forţelor Terestre.

General de Brigada Tomita - Catalin Tomescu

General de Brigada Tomita – Catalin Tomescu

Generalul de brigadă Tomiţă-Cătălin Tomescu a cunoscut afirmarea profesională o dată cu preluarea funcţiei de comandant al Batalionului 341 Infanterie SEEBRIG şi, mai ales, o dată cu preluarea comenzii Brigăzii 282 Infanterie Mecanizată “Unirea Principatelor”, prima mare unitate a armatei române certificată şi afirmată pentru operaţii NATO.

În 2008, a schimbat mediul de conducere naţional cu cel multinaţional, activând în cadrul Comandamentului Forţelor Coaliţiei din Irak şi fiind, totodată, Reprezentantul Naţional Român în Irak.

Între 2009 şi 2012, generalul Tomescu a activat la Cartierul General al NATO din Bruxelles, ca locţiitor al Reprezentantului Militar al României la NATO şi UE.

Fragment din comperajul pus la dispozitie jurnalistilor de catre MApN.

Albumul complet poate fi vizualizat cu un click aici.