Terestre

Parada de 1 Decembrie 2012: Episodul 8 – detasamentul Batalionului 30 Vanatori de Munte “Dragoslavele”

Detasamentul Batalionului 30 Vanatori de Munte “Dragoslavele” din Brigada 2 Vanatori de Munte “SARMIZEGETUSA” a fost comandat de maiorul Danut Olaru, ofiţer cu mare experienta in misiuni in strainatate.

Colegii lor din Brigada 2 Vanatori de Munte “SARMIZEGETUSA” se afla acum in misiune in Afganistan, unde, reprezintă cu mandrie si profesionalism Armata Romana si Romania.

Batalionul 30 Vanatori de Munte “Dragoslavele” este, incă din 2007, o unitate operationalizata, certificata national si afirmata NATO, in masura sa fie dislocata intr-un teatru de operatii in afara teritoriului Statului Roman.

Intre anii 2005 si 2007, batalionul a participat cu trei subunităti de valoare companie la misiunea din teatrul de operaţii din Kosovo iar in perioada iulie 2008 – ianuarie 2009, a fost dislocat in teatrul de operatii din Afganistan, in cadrul misiunii ISAF.

– Griffon236 –

Navighează în portal:

Resboiu Master; Armata Română; Forţe Speciale; Space; Revista Resboiu; Forumul Resboiu;

7 Comments

 • si anu asta tot fara ciorapii albi…
  catanele batrane cred ca pierdeau o ora-doua pe vremuri cand mergeau la defilare cu pregatirea bocancilor clasici de vm. talpa o dadeau pe lateral cu crema maro inchis sau neagra, restu bocancului cu maro si cusatura talpii cu pasta de dinti :D. radeam de ei pe vremea aia, dar cand apareau mustaciosii si plezneau un pas la defilare…

 • era mai militaros, da, semana cu ala rusesc. si era si celebra axioma “sa moara rama la trei metri sub pamant”.dar asta nou e mai natural si se invata mai repede.

 • vechiul pas de definare nu avea nimic cu cel rusesc. era romanesc neaos, vedeti parade inaintea ww2. asta este intradevar mocait. nu-mi place!
  si vechile prezentari de arma erau tot romanesti.
  desi gradele actuale, cu macaroane, sunt traditionale, marturisesc ca le preferam pe cele de inspiratie ruseasca, cu stele.

  • Stelele si tablele erau mai impunatoare. Stelele erau nu numai impunatoare, dar si frumoase.

   Cand eram mic, imi facusem din capse de birou gradele de capitan pe toate bluzele de trening… 🙂

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: