Fortele pentru Operatii Speciale sunt componenta specializată de interventie rapida a armatei.
Comandantul blocului de parada, constituit din militari ai Brigazii 6 Operatii Speciale “Mihai Viteazul”, a fost locotenent-colonelul Radu Marzac, loctiitor al comandantului Batalionului 630 Parasutisti “Smaranda Braescu”.

Brigada si structurile subordonate participă, din 2006, in mod constant, la misiuni specifice in teatrul de operatii din Afganistan. Subunitati de valoare companie au executat misiuni in teatrele de operatii din Irak si Kosovo.


Componentele brigazii sunt incadrate cu luptatori selectaţi si antrenaţi, astfel incat sa faca fata efortului fizic prelungit, in medii solicitante din punct de vedere psihic, folosind echipamente specifice si tactici adecvate. Militarii din Fortele pentru Operatii Speciale sunt luptatori puternici, curajosi, inteligenti, perseverenti, rezistenti la eforturi extreme, fizice si psihice.

Structurile de operatii speciale isi bazeaza puterea pe surpriza, viteza de actiune, ingeniozitate, mobilitate, flexibilitate, intelegerea mediului de actiune din punct de vedere cultural si lingvistic.

– Griffon236 –

Navighează în portal:

Resboiu Master; Armata Română; Forţe Speciale; Space; Revista Resboiu; Forumul Resboiu;