Detasamentul Batalionului 495 Infanterie “Capitan Stefan Soverth”, din Brigada 1 Mecanizata ARGEDAVA, a fost comandat de maiorul Miron George, ofiter care a indeplinit patru misiuni in teatrul de operatii Afganistan. Batalionul ca entitate a executat cu succes misiuni de lupta in Irak si Afganistan.

Pe langa decoratia primita pe 1 Decembrie (Ordinul Virtutea Militara in grad de Ofiter, cu insemn pentru militari, de razboi), Drapelul de Lupta al unitătii a mai fost decorat dupa participarea la misiunea IRAQI FREEDOM cu Ordinul “Virtutea Militara” in gradul de Cavaler, cu insemn de razboi, pentru militari..

Majoritatea militarilor sunt brevetati ca parasutisti militari si scafandri de lupta si au specializari in instrucţie alpina, supravietuire, pregatire sanitara, cercetare si geniu.

Unitatea a fost infiinţată la 30 noiembrie 1990, iar, în 1996, a primit, prin decret prezidential, Drapelul de Lupta si denumirea onorifică “Capitan Stefan Soverth”, dupa numele celui care a infiintat prima scoala de parasutisti militari.

– Griffon236 –

Navighează în portal:

Resboiu Master; Armata Română; Forţe Speciale; Space; Revista Resboiu; Forumul Resboiu;