Detasamentul Batalionului 2 Infanterie “Calugareni”, din Brigada 1 Mecanizata „ARGEDAVA”, a fost condus de maiorul Eduard Danilof, şeful de stat major al unităţii.

Structura de prestigiu a Armatei Romane, Batalionul 2 Infanterie a luat fiintă la 1 septembrie 1993, fiind prima unitate din armata incadrata exclusiv cu militari profesionisti. Personalul are o pregatire deosebită si o vasta experienta acumulata in teatrele de operatii din Angola, Irak si Afganistan.

Pe langa decoratia primita de 1 Decembrie (Ordinul Virtutea Militară în grad de Ofiţer), pentru rezultatele exceptionale obtinute in misiunile din strainatate, Drapelul de Luptă al unitatii a mai fost decorat cu Medalia ONU si cu Ordinul “Virtutea Militara” in grad de Cavaler cu insemne de razboi.

Personal din cadrul unitatii a participat, in septembrie 1994, la primul exercitiu NATO-PfP “Cooperative Bridge” din Polonia. Un an mai tarziu, batalionul a executat, in Angola, prima misiune de mentinere a pacii, in care a fost implicată o unitate combatanta a Armatei Romane, dupa al doilea razboi mondial. Batalionul a deschis si a inchis, practic, participarea Romaniei la operatiile ONU din Angola.

In anul 2005, batalionul a participat la misiunea “Antica Babilonia” din Irak, iar in anul 2006 a fost prima unitate din Armata Romaniei care a preluat responsabilitatea unei provincii, provincia Zabul din Afganistan. In 2011, sub egida ISAF, batalionul a executat o noua misiune în teatrul de operatii Afganistan.

 – Griffon236 –

Navighează în portal:

Resboiu Master; Armata Română; Forţe Speciale; Space; Revista Resboiu; Forumul Resboiu;