MiG-21 LanceR Arcul de Triumf 1 Decembrie 2012 Pz 10

MiG-21 LanceR, Arcul de Triumf – 1 Decembrie 2012

Cum tancurile nu au fost primite la Paradă, pentru mine trecerea LanceR-elor a fost momentul cel mai deosebit. Îngheţat pe Arcul de Triumf, tremurând cu tot cu camera foto, mai ales cu camera foto… m-am străduit să-i prind cât de bine pot, eu ne-meseriaşul. În urma unei încurcături, numele meu se potrivea cu seria legitimaţiei de acces pe Arc, iar legitimaţia lui Marius avea banda verde.

Mai mult, venisem doar cu tricoul cu mânecă scurtă pe sub haina de jandarm şi sus tremurau şi cei care aveau mănuşi în mîini. Nu ştiu dacă să spun că s-a meritat. Pentru prima dată în viaţă nu am avut emoţii la o Paradă – tremuram şi mă gândeam că nu ies poze bune din mâna mea, cerul era urât… – nu am avut timp să am emoţii.

Mai rău, le promisesem că îi filmăm şi fotografiem şi acum, meseriaşul era jos cu o săpunieră, iar eu sus cu scula performantă. Îmi venea să îmi dau demisia… dar cum nu aş putea să demisionez vreodată, când am coborât de pe Arc, vorbind cu recul de tremurat continuu, i-am zis lui Marius: bre, eu nu mai fac poze în viaţa mea!

Apropos, eu nu pot spune că am văzut Parada… În plus, eram şi zombie, căci până spre dimineaţă stătusem de vorbă pe net cu Max, despre MiG-23.

Atât! Să nu mă mai văicăresc! Oricum, după aia a fost super, căci ne-am întâlnit cu Sweeper şi Anca şi am fost la un vin fiert, cu Sweeper în portbagaj, şi Mica… dar nu zic, nu ziiic, în fine, eu fiind ăla gras, am stat pe  scaunul din dreapta, iar pe bancheta din spate, de la stânga la dreapta: Mica, Marius, Victor, LuneBleue. Şi poliţie… peste tot! Mare minune că am scăpat nepotcoviţi.

Hai, că mă lungesc. Deci, cele două formaţii de MiG-21 LanceR de la Borcea:

Formaţia I

Formaţia I

Formaţia I

Cap formaţie, dublă comandă:

– Comandor Valentin Dediţoiu, “Dedi”

– Căpitan Comandor Viorel Burnichi, “Buru”

Aripă stânga

– Căpitan Comandor Adrian Popescu, “Popel”

Aripă dreapta:

– Căpitan Comandor Mihai Zamfirescu, “Mişu”

Formatia II

Formatia II

Formaţia II

Cap formaţie:

– Căpitan Comandor Gheorghe Stancu, “Gică”

Aripă Stânga:

– Căpitan Dan Moise, “Motanu”

Aripă Dreapta:

– Locotenent Comandor Florin Sandu, “Vrabie”

Am avut onoarea să vă admirăm zborul, domnilor piloţi!

Mulţumiri Căpitan Comandorului Moise pentru ajutor, cu formaţiile.

Mulţumiri Căpitan Comandorului Stancu pentru clătinatul din aripi, la antrenamente.

Stimă şi respect piloţilor noştri.

 

– Iulian Iamandi –