das

Drapelul de Luptă al S.M.F.N.

Drapelul de Luptă al Statului Major al Forţelor Navale precede defilarea detaşamentelor acestei categorii de forţe, comandate de Comandorul Bogdan VOCHIŢU, comandantul fregatei „Regina Maria”.

Scoala de Aplicatie a Fortelor Navale Parada de 1 Decembrie 2012 - Pz 4

Primul detaşament este alcătuit din soldaţi şi gradaţi profesionişti de la Şcoala de Aplicaţie a Forţelor Navale, instituţie militară de învăţământ din subordinea Statului Major al Forţelor Navale, înfiinţată în anul 1896.

Scoala de Aplicatie a Fortelor Navale Parada de 1 Decembrie 2012 - Antrenamente

Imagine de la antrenamente

În cei peste 116 ani de existenţă, Şcoala de Aplicaţie a Forţelor Navale a trecut prin mai multe restructurări şi reorganizări, iar, în prezent, are ca misiuni perfecţionarea pregătirii profesionale a ofiţerilor cu grade inferioare şi a maiştrilor militari de marină, precum şi formarea şi dezvoltarea profesională a soldaţilor profesionişti în specialităţile militare specifice marinei.

Scoala de Aplicatie a Fortelor Navale Parada de 1 Decembrie 2012 - Pz 1

Programul de instruire pentru soldaţii profesionişti ai Forţelor Navale are două componente: etapa instrucţiei individuale de bazăşi etapa instrucţiei de specialitate, axată pe pregătirea specifică armei marină şi a specialităţilor militare în care soldaţii profesionişti vor fi încadraţi ulterior.Scoala de Aplicatie a Fortelor Navale Parada de 1 Decembrie 2012 - Pz 3

 

– Iulian Iamandi –