Aviaţie

Parada de 1 Decembrie 2012: Episodul 11 – Detasamentul Fortelor Aeriene Romane

_1017436

Detasamentul Fortelor Aeriene Romane, a fost condus de maiorul Razvan Tacea, fiind reprezentat de militarii Brigazii 1 Rachete Sol-Aer “General Nicolae Dascalescu”. In prezent, brigada parcurge un program de transformare si pregatire ce are ca scop atat asigurarea conditiilor pentru efectuarea Serviciului de Lupta Politie Aeriana, cat si operationalizarea primului batalion de rachete sol-aer HAWK, ce urmează a fi pus la dispozitia NATO, incepand cu anul 2015.

DSC01893

In cele peste 120 de trageri de lupta si de instructie, executate in poligoane din tară si din strainătate, Brigada s-a evidentiat prin rezultatele foarte bune obtinute, contribuind in momentul de fata la efectuarea Serviciului de Luptă Politie Aeriană.

Militarii acestei unităti fac parte din arma artilerie si rachete antiaeriene care, anul acesta, pe 19 septembrie, a sarbatorit 95 de ani de la infiintare.

DSC01894

_1017439

– Griffon236 –

Navighează în portal:

Resboiu Master; Armata Română; Forţe Speciale; Space; Revista Resboiu; Forumul Resboiu;

2 Comments

  • Nu cred sa foloseasca vreodata NATO brigada noastra… hawk XXI ar avea poate ceva succes prin Siria. Mai bine sa ramana acasa totusi si sa primim si noi niste siteme anti-aeriene performante… HAWK 21 este cea mai noua (ma rog, “noua” cronologic vorbind) dezvoltare a sistemului hawk, dar acest sistem a fost scos din inventarul SUA.

    • Nu cred ca isi pune NATO baza in noi atunci cand are nevoie de protectie sol-aer pe undeva, cum este cazul Turciei acum si sub nici o forma intr-un conflict mai zdravan.

      In mod sigur Brigada va coopera cu obiectivul american de la Deveselu.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: