_1017435

In acest an, a defilat, pentru prima data, un detasament de politie militara, comandant fiind maiorul Liviu Vasilca.
Din 1992, Politia Militara a participat la toate misiunile externe in care a fost angrenata Armata Romaniei, in teatrele de operatii din Somalia, Kuweit, Angola, Bosnia si Hertegovina, Albania, Kosovo, Irak si Afganistan. In prezent, politisti militari actioneaza in cadrul batalioanelor de manevra romanesti dislocate in Afganistan.

DSC01891

Politia Militara a revenit in primavara anului 1990 in compunerea Armatei Romaniei, ca specialitate militara a armei Infanterie. Devenind arma distincta, in urmă cu 2 doi ani, Politia Militara este o structura multifunctionala, capabila sa execute o gama larga de misiuni, atat pe teritoriul national, cat si in teatrele de operatii. Structurile de Politie Militara sprijina manevra si mobilitatea unitatilor si marilor unitati, asigura securitatea unor zone importante, mentin si restabilesc ordinea si disciplina, culeg si procesează date si informatii si efectueaza investigatii specifice, concomitent cu instruirea continua pentru mentinerea si dezvoltarea nivelului operational.

DSC01892

Pentru indeplinirea misiunilor specifice, politistii militari pot actiona atat independent, cat si integrat sau in colaborare cu alte elemente ale sistemului national de aparare, autoritati locale sau cu alte structuri militare ale altor state partenere, pe timpul participarii la misiuni multinationale. Dupa integrarea euro-atlantică a Romaniei, structurile de politie militara au fost puse la dispozitie, prin rotatie, in cadrul Fortei de Raspuns a NATO.

_1017434

– Griffon236 –

Navighează în portal:

Resboiu Master; Armata Română; Forţe Speciale; Space; Revista Resboiu; Forumul Resboiu;