CRAB Panhard

Panhard General Defence va expune la Eurosatory 2012 două produse noi.

La expoziţia internaţională de armament care se va desfăşura în perioada 11-15 Iunie la Paris, compania franceză va prezenta vehiculul blindat uşor CRAB propus pentru înlocuirea VBL şi VB2L 4×4 tactice ale Armatei Franceze ca şi parte a proiectului VBAE SCORPION, precum şi turela Hornet, telecomandată, dezvoltată cu Sagem SA.

Sistemul Hornet poate fi dotat cu o mitralieră grea de 12.7 mm sau un lansator automat pentru grenade de 40 milimetri. Hornet inculde şi un sistem electro-optic de la Sagem.

Cele două companii au dezvoltat în trecut sistemul uşor pentru armament telecomandat WASP care a fost deja achiziţionat de către Franţa prin intermediul agenţiei DGA şi instalat pe vehiculele blindate uşoare PVP, VBL/VB2L, urmând ca anul acesta să mai fie comandate alte 100 asemenea sisteme.

Alături de noutăţile enumerate, compania Panhard va prezenta vehiculul blindat pentru misiuni de recunoaştere SPHINX, VBL MK2, PVP, PVP XL şi PVP HD 4×4, precum şi camionul tactic logistic TC 54.

Sphinx Panhard EBRC wheeled armoured reconnaissance combat vehicle

SPHINX a fost prezentat prima dată la Eurosatory 2010, echipat cu o turelă de la CMI Defence, echipată cu sistemul antitanc MMP de la MBDA, CTAS 40 mm şi electro-optice d ela Sagem SA şi Thales.

Panhard SPHINX cu burtica in V

Surse: Defesa si Army Recognition

– Resboiu –