JF-17 Thunder in Turcia

JF-17 Thunder in Turcia

Pakistanul a decis sa inceapa vanzarea de avioane JF-17 Thunder catre alte state incepand cu anul viitor.

Conform unor surse, suma de 100 de milioane de dolari a fost deja alocata catre Pakistan Ordinance Factories Wah pentru modernizarea masinilor-unelte.

PAC (Pakistan Aeronautical Complex) Kamra a efectuat modernizarea elicopterelor de atac Cobra aflate in dotarea Armatei Pakistanului, instaland la bordul acestora sisteme de mare performanta tehnica.

Pakistanul va importa elicoptere moderne din Turcia.

Uau, ce de vesti bune!

Surse din Ministerul Productiei de Aparare au comunicat ca pana in prezent au fost construite 42 avioane JF-17 Thunder in cadrul unei colaborari cu China.

Fortele Aeriene ale Pakistanului au decis sa disponibilizeze intre 5 si 7 avioane Thunder in 2014 si sa discute pentru vanzarea lor cu Sri Lanka, Kuweit sau Qatar, ori alte tari prietene.

Alte informatii minunate pentru ei ar mai fi si acelea ca Heavey Industries Taxila a construit prototipul vehicului Buraq specializat pentru activitati de deminare, dar si ca Pakistanul continua convorbirile cu turcia pentru achizitia si producerea in comun a elicopterelor “turcesti” T120.

Ministry of Defense Production officials have expressed optimism that Pakistan would succeed in exporting these modern planes in the next year.

Sursa: Defense-Aerospace

– Iulian Iamandi –