Pakistanul a abandonat contractul cu Turcia pentru cumpărarea a treizeci de elicoptere T129ATAK, datorită embargoului american asupra motoarelor. Islamabadul se orientează – evident – către un produs chinezesc.

CAIC Z-10

CAIC Z-10

Vestea a dat-o generalul maior Babar Iftikhar, director general al ISPR (Inter-Services Public Relations) din departamentul de PR al Armatei Pakistanului. Acesta a confirmat în cadrul unei conferințe de presă că țara sa negociază cu China pentru achiziția unor elicoptere de atac.

Informații anterioare sugerează că Islamabadul luase în considerare achiziția de elicoptere Z-10ME, o versiune modernizată a elicopterului de atac chinezesc Z-10… cu toate că aceleași informații evidențiau faptul că în cadrul testelor pakistanezii nu au fost mulțumiți de performanțele acestei aeronave.

Povestea din spatele poveștii

În anul 2018 Pakistanul s-a înțeles cu compania turcească TAI să achiziționeze treizeci de T129 Tactical Reconnaissance and Attack Helicopters cu motoare LHTEC (un joint venture al British Rolls Royce și Honeywell). Numai că firmele străine sunt obligate să obțină permisiunea de export pentru echipamente militare americane.

Deși Washingtonul a permis exportul acestui tip de elicopter către Filipine, nu și-a dat acordul față de vânzarea produsului militar în Pakistan. Iar treaba aceasta are legătură cu achiziția de către Turcia a sistemului sol-aer S-400.

Subsidiara producătoare de motoare a TAI, TEI (TUSAS Engine Industries) a dezvoltat un motor indigen pentru elicopterele ATAK. Motorul TEI-TS1400 va propulsa și prmul elicopter multirol domestic T625 Gokbey.

Când TEI-TS1400 va fi produs în masă, acesta va echipa și elicopterele T129.

Iulian Iamandi